Storhamar-Vålerenga 5-4 SD Str.

Foto: Dolph Andersen

NOEN BETRAKTNINGER FRA ET SUBJEKTIVT PERSPEKTIV

Av Dolph Andersen

Etter delvis å ha fordøyd gårsdagens kamp i CC Amfi, så må jeg si jeg ser optimistisk på resten av sesongen.

Forrige gang vi var på Hamar ble vi så å si slaktet. Slakt har vært en gjenganger de siste årene når vi har spilt i Silo´n. Men … I går var det en forbedret versjon av Vålerenga vi fikk se. Vi gikk ut og tok kontrollen og initiativet og var klart best de første 10 minuttene. Stian Solberg sendte oss i ledelsen, men Storhamar fikk dessverre den psykologisk viktige utligningen rett før periodeslutt.

I andre periode senker vi oss en del, mens Storhamar følger på og setter to pinner og vi på tribunen tenker at «nå går det til helvete». Men det er her Vålerenga virkelig viser karakter. Vi har fått 3 mål imot på rad, men så krummer gutta ryggen og svarer med en gang. Jørgen Karterud setter pucken i nettet kun 10 sekunder etter Storhamars tredje mål.

I tredje periode utligner vi med en herlig scoring signert Mathis Olimb. Når Storhamar setter sin fjerde scoring tenkte nok en gang undertegnede at nå er det slutt, kaputt og finito. Men gutta fra Oslo øst gir seg ikke på tørre møkka. Vi utligner på tampen ved Sander Thoresen. For seierssikre hamarfolk føltes nok dette som å få en god dose gammeldags buksevann. Med iskaldt vann!

Straffeslagkonkurransen burde vi egentlig forbigå i stillhet, men jeg må virkelig applaudere Tuben med innsatsen. Jeg vet han har trent på- og hatt fokus på å redde straffer det siste året. Treningen har båret frukter. Du er fanden meg gull Tuben!

Gårdagens kamp var preget av laginnsats og man bør kanskje ikke trekke frem enkeltspillere. Men jeg klinker til likevel. Christian Lillestøl Torrissen spilte 7 minutter og 18 sekunder i går. Han var et stadig uromoment med sin hurtighet på små flater, skøytegåing og puck-kontroll. Herlig innsats er et dekkende ord.

Alt i alt så er jeg veldig fornøyd med prestasjonen i går. Selvsagt er det surt at man ikke blir belønnet med 3 poeng etter en så god innsats. Men jeg tror Storhamar skjelver litt mere i buksene enn på lang tid nå. Det har de godt av.

Når det gjelder bite-episoden så mener Nielsen at han ikke beit, mens Johnsen hevder det motsatte. HVIS Nielsen har bitt fra seg så tenker jeg det er dårlig stil. Sånt gjør vi ikke i Vålerenga. La det være forbeholdt dobbeltmoralens vokter Storhamar. De har bitt fra seg ved to anledninger i løpet av de siste årene. Smækk på pung til dem!

På tribunen leverte også Oslofolket bra. Stor kred til alle som tok veien til det kalde nord. -17 (føltes som -23) fortalte YR meg ved kampslutt.