SIMON CASPERSEN-SNILSBERG

-Talentet

Av Stein Roger Johansen

(Publisert i fanzina «Felt E», september 2023)

Vålerenga har fostret og fått frem mange talenter som etter hvert har tatt steget videre og spilt på øverste nivå i norsk ishockey.

Ser vi tilbake på sesongen 22/23 hadde vi mange som utmerket seg og tidvis herjet med motstandere på isen. Her kan vi nevne Niklas Aaram Olsen, Benjamin Ask-Haglund, Mikkel Eriksen, Simon Caspersen-Snilsberg, Kevin Ilseng, Nicolai Hodne Nordenson, Fredrik Engh, Tobias Aase Stensland, Sivert Østnor Moflag, Daniel Stavnæs, Axel Brøngel-Larsson, Marius Kristian Määttänen og William Aaram Olsen. Noen av disse gutta har forlatt klubben til fordel for svensk hockey, mens enkelte skal fortsette å herje i kongeblått den kommende sesongen. Vi har tatt en prat med en av gutta, nemlig Simon Caspersen-Snilsberg.

Simon er født 19.04.2008 og er 15 år når sesongen starter. Han er ekte kongeblå og har vært i klubben fra han begynte på skøyteskolen 6 år gammel, og personlig håper jeg han blir i minst like mange år som han allerede har vært her. Simon er løper, og da en løper som produserer meget godt: 13 år gammel spilte han U16 21/22 der han på 14 kamper scoret 13 og hadde 13 assist, totalt 26 poeng. 14 år gammel spilte han både U16 og U18, der han på U16 hadde 16 kamper som ga 15+19=34 poeng, og på U18 hadde han 23 kamper som endte med 8+10=18. Det er sterkt når man spiller 2 klasser over det alder tilsier. Han vant forbundscupen med U16, og ble serie og Norgesmester med U18. Det blir nok spill på både U16 og U18 også sesongen 23/24, og det skal bli spennende å se utviklingen hans gjennom sesongen.

Simon poserer stolt med logoen på brystet. (Foto: Privat)

Simon var mest på ball før han prøvde skøyteskolen, og med en far som spilte hockey var han mye i ishaller fra han lærte å gå. Han spilte mest fotball fram til pappa spurte om han ville prøve seg på skøyter, og det var ikke mange besøk på skøyteskolen før han visste hva han ville drive med.

Det har så langt blitt 9 år i klubben, så får vi se hvor lenge vi har gleden av å se han med den vakre logoen på drakten. Som de fleste andre spillere er selvsagt drømmen om en dag komme seg til NHL, men Simon har bakkekontakt og har satt seg mål om Sverige og spill i SHL om noen år.

Simon har spilt med mange forskjellige opp gjennom årene og på spørsmål om hvem den beste han har spilt med trekker han frem den han har hatt best relasjon med, det er Niklas Aaram Olsen.

I garderoben er Simon en som snakker mye og skaper god stemning. Jeg oppfatter han litt som en ledertype med sin holdning og seriøsitet. Han har også noen kamper med C eller A på drakten, og da mest på U14 da han spilte der.

Simon er en som jobber hardt i treningsarbeidet og i kampsituasjoner. Han slurver ikke med trening og mamma legger til at han er vanskelig å få av isen (bedre med 3 min over enn 3 min for tidlig),

Når jeg sitter og snakker med han viser han holdninger som er viktig når det gjelder å lykkes, og det er jo også noe det jobbes godt med i Vålerenga ishockey bredde.

Simon sier også at treningshverdagen i Vålerenga er bra, og at det er litt enklere og mer struktur nå som han er U18 der de har egen garderobe og også tilgang på mat (da er ikke mamma så bekymret). Den største forskjellen fra U16 til U18 er tempoet, men ellers er mye annet likt. Simon har vært heldig med lite skader, så han har stort sett hatt en jevn og god flyt i utviklingen sin.

Simon i sine yngre dager. (Foto: Privat)

Styrkene til Simon er at han jobber hardt, han har god forståelse for spillet som igjen gjør at han produserer godt.

Jeg stilte det spørsmålet til trenerne på U18, og begge sa stort sett det samme som han selv, men de la til at han er skøytesterk og har ett godt skudd. Fysikken taler jo også til hans fordel, og med sine drøye 180 cm har han satt seg i respekt på is.

Det er nok ikke utenkelig at vi får se Simon opp på U20 i løpet av sesongen, men som trenerne sier; skal de skyndte seg langsomt og tiden for det må være riktig.

Når jeg spør om forbilder utland og norsk ender han opp med McDavid og Zucca.

Når det gjelder landslag har han vært på 2 samlinger med U16, der han i august 2023 havnet topp 5 i deres Ironman på testsamlingen de hadde da, og det skal han være stolt av med så mange gode spillere det er i de årskullene.

På fritiden er Simon en aktiv gutt. Da er det Paddel som står høyt i kurs, men også basket, tennis, innebandy og litt golf er aktiviteter han driver med.

Den siste han nevner på fritiden er DØDSING som jeg syns høres skummelt ut (gutten er gal tenkte jeg)

Mamma sier at Simon er ett forbilde for hele familien og som alle er stolt av. Han har alltid hatt treningsiver og er målbevisst i det han driver med.

Ellers er Simon en hyggelig gutt som liker biff, har Bugatti som favorittbil, har blå som favorittfarge, og sorry jenter, han har kjæreste

Vi takker Simon for praten, og ønsker han og laget lykke til med den kommende sesongen.

Foto: Vålerenga ishockey bredde