CAMILLA SEMMERUD

-EKTE HOCKEYMAMMA

Av Stein Roger Johansen

(Publisert i fanzina «Felt E», september 2023)

Alle har sett og hørt dem. Du finner de i alle hockeyhaller. Det finnes alle typer, men en ting de har til felles, de gjør ALT for hockeybarna sine. Bruker all sin tid på å kjøre barna på kamper, treninger, cuper, camper, venter timevis i bilen, lager mat til før og etter treninger, sørger for store og ernæringsriktige matpakker, oppmuntrer til å delta i sporten. Er med på treninger tidlig om morgenen og på lange kjøreturer til og fra turneringer, i triumfen av en stor seier og hjertesorgen ved et stort tap. Hockeymødre er ikke som andre mødre.

En av disse mødrene heter Camilla Semmerud. Hun har selv spilt hockey i Vålerenga. En selvfølge sier hun, da nesten alle mennene i familiene har spilt i kongeblått. Derfor ble det også et naturlig valg at gutta henne også skulle begynne i Vålerenga.

Camilla har to sønner som spiller i klubben. De begynte begge da de var 5 år. De har gått hele «Vålerengaveien», sier mor stolt. De er et produkt av klubben. Og det er dessverre ikke alle som har gjort det, når de kommer på U16 og oppover. Mange kommer til klubben fra andre lag, når de blir eldre og vil satse på hockey.

Sønnene til Camilla er, Bastien Semmerud-Garcia født sep. 2005. Spiller for U20. Back. Hadde sin første kamp med A-laget, nå i august, treningskamp. Bastien begynte først på hockeyskolen, deretter har han tatt steg for steg. Han har spilt på kretslaget, U16/17 landslaget og spilte A VM med U18 landslaget i år.

Yannick Semmerud-Garcia født des.2007. Keeper. Spiller for U18. Spilt landskamp for U16 mot Frankrike.

Camilla har et enormt engasjement for spillerne og klubben. Hun har vært trener for 07-guttene, lagleder for både 07 og 05 lagene. Sittet i breddestyret og arrangert flere cuper. Kan sekretariatet bedre enn de fleste.

Barna mine og hockey er min hobby. Jeg bruker all min fritid på idretten, og kunne ikke tenke meg et liv uten, sier Camilla. Camilla har også en datter som spiller hockey. Hun spiller i Ski. I nærheten av hvor de nå bor.

Vi har barna på lånt tid, og ved å følge de opp på det de elsker aller mest, hockey, gjør meg stolt og glad. Ishockey er en sosial idrett. Krever nok mer av foreldrene enn i de fleste andre idretter. Med det er verdt det, sier Camilla.

Jeg kunne ønske ishockey ble mer tilgjengelig for alle barn i Norge. Idretten er dessverre kostbar. Vi bruker en stor del av inntekten vår på utstyr, cuper, hotell, reiser og treningsavgifter, og det er synd det skal være slik. Tror dessverre at dette gjør at endel ikke lar barna sine begynne med hockey, sier Camilla med et sukk.

Ved å bruke så mye tid og ressurser på hockeyen, har jeg bidratt til at barna min har fått en sunn, trygg og sosial oppvekst. De har kunnet drive med det de elsker mest i klubben de elsker høyest, Vålerenga ishockey, og det er verdt alle timene og pengene jeg har brukt på hockey, sier Camilla fornøyd.