Største seier og tap mot Storhamar

I dagens spalte ser vi litt nærmere på rivalenes største seier/tap mot hverandre.

Av Dolph Andersen

Største seier

Vålerengas største seier mot Storhamar kom allerede i klubbenes første møte. Datoen var 11. oktober 1977. Vålerenga hadde et lag bestående av mange gamle stjerner som Arne Mikkelsen, Steinar Bjølbakk, Knut Stenberg, Roy Jansen og Tom Christensen som hadde flust av norgesmesterskap. Det var også en del yngre krefter i laget. Jim Marthinsen, Tor Helge Eikeland, Roy Johansen, Arne Billkvam for å nevne noen. Storhamar på sin side var nyopprykket og hadde et lag bestående stort sett av Hamargutter.

11/10-1977 Vålerenga-Storhamar 12-2 (2-1, 6-1, 4-0)

Storhamar var på hæla fra første dropp på Jordal Amfi denne kvelden. Allerede etter 1:30 av første periode scoret Vålerenga det første målet mot Storhamar i en obligatorisk kamp. Målscorer var Harry «Putte» Haraldsen. Arne Mikkelsen satte inn mål nummer to for Vålerenga før Storhamar scoret klubbens første mål mot VIF. Målet ble scoret av Finn Paulsen, assistert av Terje Kojedal. I resten av kampen valset Vålerenga over Storhamar og vant til slutt 12-2. I følge avisene kunne resultatet blitt mye verre for Storhamar ettersom Vålerenga slakket av på tempoet etter hvert som målene rant inn.

Kampfakta:

Faksimile: Hamar Arbeiderblad 12.10.1977

Største tap

Storhamars største seier over Vålerenga kom 7. januar 1993. Storhamar hadde et meget sterkt lag på papiret og var knepne favoritter til å vinne «bøtta» foran Vålerenga denne sesongen. Vålerenga hadde spillere som Jim Marthinsen, Jaromir Latal, Øystein Olsen, Roy Johansen, Marius Rath og Espen Knutsen. Storhamar på sin side hadde spillere som Rune Gulliksen, Ole Eskild Dahlstrøm, Erik Kristiansen, Petter Thoresen og Tom Erik Olsen.

7/1-1993 Vålerenga-Storhamar 1-10 (0-3, 0-2, 1-5)

Storhamar sjokkåpnet og ledet 3-0 etter 11.43 av første periode. Da Storhamar scoret sitt fjerde mål tidlig i andre periode så var løpet kjørt for Vålerenga. I siste periode revnet Vålerenga totalt og sluttresultatet ble 1-10 i Oslo Spektrum denne kvelden. Da Vålerenga scoret sitt eneste mål for kvelden etter 48.54 ved Tom Johansen, så løftet taket seg borte på klansfeltet. Selv om kjempejubelen var preget av ironi så skulle man tro at Vålerenga hadde vunnet NM-gull i akkurat det øyeblikket.

Kampfakta:

Faksimile: Hamar Arbeiderblad 08.01.1993
Drakta som «Putte» Haraldsen brukte da han scoret Vålerengas første mål mot Storhamar.