Møt Pontus «Potta» Finstad

Pontus «Potta» Finstad har gått gradene i moderklubben Manglerud Star. Nå har han skrevet under på en toårs kontrakt med Oslos stolthet Vålerenga. Vi ønsker han velkommen!

Av Dolph Andersen

Sjekk ut statistikken til Pontus Finstad på Elite prospects.

«Potta» vokste opp på Manglerud sammen med faren Morten, som er innebandylegende, og moren Gine Marie som var en meget god ishockeyspiller og har mange gull med kvinnelaget til Vålerenga, samt en søster som spilte innebandy. Onkelen til Pontus har også en fortid i Vålerenga. Onkel Asgaut Moe spilte tre sesonger og vant tre kongepokaler i Vålerenga i perioden 1990-1994. Her snakker vi idrettsgener fra øverste hylle.

«Potta» trekker også frem familien da han forklarer hvordan interessen for ishockey startet.

-Jeg ble interessert i ishockey da jeg var liten. Jeg har en familie som alltid har drevet mye med idrett. Det var nok der det startet. Jeg husker farfar tok meg med på Valle Hovin da jeg var 3-4 år gammel.

Manglerud Star har alltid vært gode til å dyrke frem ishockeyspillere. I tillegg til klubben og ulike trenere trekker «Potta» frem familien og kameratene som en viktig faktor for sin utvikling.

-Familien har alltid stilt opp for meg. De har kjørt meg til og fra treninger og kamper, de har hatt fokus på riktig ernæring osv. De har stilt opp på alt. Jeg har også alltid hatt en sunn og veldig konkurrerende treningsgruppe i alle år. Det har pushet meg i riktig retning enten jeg spilte ishockey eller innebandy.

Når det kommer til gode minner på ishockeybanen trekker «Potta» frem U18 gullet som han vant med Manglerud Star i 2017. «Potta» var særdeles toneangivende i sluttspillet og scoret syv mål og hadde fem assists på ni kamper.

-Ett av de beste minnene mine var når jeg vant Norgesmesterskapet for U18. Vi vant 2-1 i kamper mot Storhamar i kvartfinalene, 2-1 i kamper mot Lørenskog i semifinalene, og 2-1 i kamper mot Lillehammer i finalene. Den avgjørende finalen vant vi 5-1 oppe på Lillehammer.

«Potta» var kun 17 år da han fikk sin debut i GET-ligaen for Manglerud Star. Motstander var gutta fra Oslo Øst.

-Jeg fikk min debut i GET-ligaen 26. november 2017 da Manglerud Star møtte Vålerenga i Furuset Forum. Jeg var ganske nervøs på oppvarmingen, men når kampen satte i gang så gikk det seg til. Vålerenga vant kampen 6-2.

Når det kommer til hva vi kan forvente av ferdigheter og styrker på isen forteller «Potta»:

-Mine styrker som ishockeyspiller er at jeg er rask. Jeg vil også trekke frem min vilje. Jeg gir alltid 100%, uansett.

Vålerengas sportssjef Frikk Juell omtaler «Potta» som «ung, kvikk og energisk spiller med et stort potensial.»

Sportssjef ved Wang Toppidrett Oslo, Anders Blegeberg, forteller at «Potta» har et internasjonalt temposkifte på skøyter, og at han har et stort utviklingspotensial. Blegeberg legger også til at dette er en strålende signering av Vålerenga og Frikk Juell, og at «Potta» vil ha stor utvikling under Jon Aase (fysisk trener).

Når vi snakker om ambisjoner og mål for resten av Karrieren er «Potta» klar i sin tale.

-Mitt mål er å komme med på landslaget og å kunne spille utenlands i fremtiden. Men først vil jeg vinne seriegull og Norgesmesterskapet med Vålerenga.

Helt til slutt tar vi ti kjappe:

Mat: Pizza

Drikke: Urge

Reisemål: Marbella

Farge: Blå

Kjøretøy: Mustang

Bok: Ingen

Film: The Prestige

Ishockeylag i utlandet: New York Rangers

Fotballag: Manchester United

Forbilde: Fattern!