50% VÅL’ENGA!

50% Vål`enga!

Litt tall og sånt…

Vålerenga er en stolt klubb med lange tradisjoner for både seniorlag, juniorlag og breddelag. Som en kuriositet kan jeg nevne at klubben mønstret juniorlag i to sesonger før et seniorlag ble stablet på beina. Breddeavdelingen har med andre ord alltid vært en særdeles viktig del av klubben og dens suksess.

Ser vi på forrige sesongs spillerstall, hvor mange spillere har spilt i Vålerengas bredde/U20/U21 system?

Vi setter på mysebrillene og tar en nærmere kikk.

I sesongen 2020/21 var det 24 spillere som klokket inn istid i obligatoriske kamper for Vålerenga. Av disse 24 spillerne var åtte født utenfor Norges grenser og kom til klubben i senioralder. Altså er dette importspillere som ikke har hatt muligheter til å kunne spille i Vålerengas breddeavdeling. Disse spillerne var:

Tobias Lindström, Tommi Taimi, Wade Murphy, Kalle Ekelund, Axel Sundberg, Albin Lindgren, Filip Gunnarsson og Axel Eidstedt.

Andelen utenlandskfødte spillere i Vålerenga utgjorde altså 33,34% av spillergruppen.

Når vi ser på spillere som er født i Norge, som ikke har bredde/U20 eller U21 kamper for Vålerenga, finner vi fire spillere. Disse spillerne var:

 Martin Røymark, Magnus Brekke Henriksen, Viliam Strøm og Steffen Søberg.

Andelen Norske spillere i Vålerenga uten kamper for bredde/U20/U21 utgjorde 16,66% av spillergruppen.

Når vi ser på spillere som har spilt bredde/U20/U21 kamper for Vålerenga så finner vi elleve spillere. Noen spillere har spilt lenge i breddeavdelingen, mens enkelte kun har spilt noen få kamper, men felles for dem alle er at de har spilt. Disse spillerne er:

Daniel Sørvik, Sondre Olden, Calle Spaberg Olsen, Thomas Olsen, Jørgen Karterud, Jonas Oppøyen, Colin Spaberg Olsen, Andreas Stene, Filip Lalande, Emil Holm Larsen, Leo Halmrast og Tobias Breivold.

Andelen Norske spillere i Vålerenga med kamper for bredde/U20/U21 utgjorde 50% av spillergruppen.