Vålerenga 1000

Illustrasjon: Dolph Andersen

Vålerenga 1000

Førstkommende torsdag kommer Stjernen på besøk til Jordal Amfi. Vi tar en rask overfladisk kikk på lagenes første møter, vi ser på største seier og tap, samt at vi opplyser om en mulig historisk hendelse som kan skje torsdag 18. november 2021.

Av Dolph Andersen

Første borte- og hjemmekamp

Vålerenga og Stjernen har en historie som går langt tilbake i tid. Det første offisielle seriemøtet mellom lagene fant sted 12. november 1974. Stjernen var nyopprykket og satset hardt på å bite seg fast i den øverste divisjonen. Vålerenga på sin side var helt i starten på en tørkeperiode hva gjaldt kongepokaler. I den første kampen mellom lagene i Stjernehallen vant Stjernen 6-4. Rolf Kirkvaag Jr. scoret Stjernens første offisielle mål mot Vålerenga. Vålerengas første offisielle mål mot Stjernen ble satt inn av Roy «Sleiper`n» Jansen.

Kampfakta:

Lagenes første oppgjør på Jordal Amfi fant sted en drøy måned etter kampen i Stjernehallen. Den 10. desember 1974 banket Vålerenga Stjernen 9-3. Knut «Nubben» Stenberg ble «man of the match» med sine tre scoringer.

Kampfakta:

Største seier og tap på hjemmebane

Vålerengas største serieseier over Stjernen på hjemmebane kom 17. oktober 1977. Da slaktet Vålerenga Stjernen med sifrene 15-3. 11 ulike målscorere signerte seg inn i matchprotokollen denne dagen.

Kampfakta:

Den største seriesmellen hjemme mot Stjernen kom 8. oktober 1980. Stjernen reiste hjem fra Jordal Amfi med sifrene 0-6.

Kampfakta:

Hjemme i 4 arenaer

Vålerenga og Stjernen har møtt hverandre 200 ganger i serien. I 100 av oppgjørene har Vålerenga hatt hjemmebane. 85 av oppgjørene gikk av stabelen i gamle Jordal Amfi, 10 av oppgjørene ble spilt i Furuset Forum, 4 av oppgjørene foregikk i Oslo Spektrum, mens ett oppgjør ble spilt i nye Jordal Amfi. Vålerenga har vunnet 74 hjemmekamper mot Stjernen ved full tid, 2 kamper har endt med seier i OT, 5 kamper har endt uavgjort, mens Stjernen har 24 seiere, hvorav 5 var i OT. Torsdagens oppgjør er lagenes 101 møte.

Mål nummer 1000 mot Stjernen

Vålerenga har pr. dags dato scoret 998 seriemål mot Stjernen på 200 oppgjør. Vi legger ikke lista spesielt høyt når vi tror at Vålerenga scorer sitt 1000 seriemål mot Stjernen torsdag kveld. Hvis dette skjer så er det første gang vi scorer 1000 mål mot en motstander.

Hvem tror du setter den historiske scoringen på torsdag?