Harald «Hakki» Haugen

Foto: Dolph Andersen

Denne lille teksten om Harald «Hakki» Haugen har tidligere vært publisert på VIF HISTORIE sin side på facebook.

Av Dolph Andersen

«Hakki» spilte hockey på det første lilleputtlaget i Vålerenga på 50-tallet og vant alle kampene de spilte. På den tiden hadde ikke lilleputtene verken hockeybukser eller hansker. Laget spilte med polvotter.

«Hakki» hadde noen sporadiske innhopp for a-laget utover 60-tallet men ble ikke fast a-lags spiller før i sesongen 1965/66. Han spilte bortimot 200 kamper og scoret 73 mål for klubben før han la skøytene på hylla etter 1975/76 sesongen. Det ble 11 sesonger totalt. Han ble Norgesmester 7 ganger.

I sesongene 1980/81, 1981/82, 1982/83 samt deler av sesongen 1989/90 var Hakki trener for Vålerenga. Han var også trener for kvinnelandslaget i ishockey i perioden 1988-1995.

«Hakki» spilte fotball for a-laget til Gamlebyen I.F. I november 1967 skulle GIF sitt hockeylag ut på europaturnè. «Hakki» fikk derfor tillatelse av Vålerengen til å representere GIF på turneen siden GIF hadde en svært tynn spillerstall på den tiden. «Hakki» hadde i forkant skiftet fra briller til kontaktlinser. Kontaktlinsene var harde og falt ofte ut slik at «Hakki» og de andre spillerne ofte måtte lete etter kontaktlinsene på isen. Da GIF spilte kamper i Nederland og Belgia hovnet øynene hans opp og ble såre fordi 90% av tilskuerne røyket inne i hallene.