SKANDALEKAMP MOT SINSEN

Illustrasjon: Dolph Andersen

Det skjedde ting i hockey`n på 50-tallet også.

Vi skal tilbake til en kamp som ble spilt 22.desember 1958 mellom Vålerengen og Sinsen på Jordal Amfi hvor dommerne Karelius Paulsberg og Odd Andersen, samt en god del usportslig oppførsel av spillerne kom i sterkt fokus.

Vålerengen startet kampen meget bra og ledet kampen 2-0 etter første periode. Rett etter 2.periode hadde startet begynte ting og skje. Her er sitat fra Aftenposten:

«Men det hele fikk en vending med sort sørgebind omkring. Det var VIFs Arild Olsen som åpnet krigen med å måke ned en Sinsenspiller med et kølletreff i maven. Dommerne lot intermesoet passere uten å gripe inn, og dermed hadde man spetaklet gående. Neste trekk var at VIFs Jan Roar Thoresen albuetaklet Jan Erik Andersen så hardt at Sinsengutten kvitterte med å slå kølla i skallen på Thoresen. Det var nifst å se på. Men nu kom spillet også inn i en fase hvor det nesten så ut som om spillerne tok feil av pucken og motspiller. Det var bare den ting at de tok ikke feil».

Sinsen snudde kampen og gikk opp i ledelsen 3-2 på en litt spesiell måte. Her er sitat fra Aftenposten:

«Mens VIF keeperen var langt ute på banen i vilt slagsmål med en gjeng motspillere, spaserte Sinsens Jan Erik Andersen opp på venstre ving og fikk legge pucken i nettet i fred og ro».

Vålerengen vant til slutt kampen 4-3 etter tre scoringer av Bjørn Johansen og ett av Arild Olsen.